Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Skupina Jelovica

Skupina Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energijsko varčnih hiš, oken in vrat. Svoje proizvode uspešno prodajamo na preko 25 svetovnih trgih, kamor izvozimo več kot polovico proizvodnje. Skupino sestavljajo štiri družbe, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo energijsko varčnih hiš, oken, vrat ter drugih izdelkov za vgradnjo v objekte. Skupina ima proizvodnjo organizirano v dveh tovarnah, prodajno servisne centre Jelovica pa najdete širom po Sloveniji.

Tradicija, narava in kakovost v preobleki sodobnega dizajna


Vsak izdelek Jelovica gre skozi tehnološko dovršen in skrbno nadzorovan proces oblikovanja, proizvodnje in selekcije izbranih naravnih materialov. Eleganten dizajn in strokovno projektiranje, v kombinaciji z inovativnimi rešitvami in naravnimi materiali, dajejo izvor hišam, oknom in vratom visoke kakovosti. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in zahtevni standardi, ki jih Jelovica uporablja, zagotavljajo zadovoljstvo najzahtevnejšim kupcem.


Na poti stoletne tradicije do vrhunskega proizvajalca lesenih hiš, oken in vrat
Bogata tradicija podjetja dokazuje, da s svojimi inovacijami dosegamo najvišje standarde kakovosti in zahteve po energijski učinkovitosti. Prepoznavni smo tako na slovenskem kot tudi na mednarodnih trgih. Skupina Jelovica se je v začetku prejšnjega stoletja pričela razvijati iz trgovine z lesom, njeni izdelki pa so znani po visoki kakovosti, ki izhaja iz bogatih izkušenj obdelovanja in poznavanja naravnih zakonitosti lesa. Da Jelovica zaseda primat med okolju prijaznimi in energijsko varčnimi proizvodi, potrjujejo tudi nagrade, ki smo jih prejeli v preteklosti.
  • Leta 2009 je bilo za okolju prijazen izdelek nagrajeno energijsko varčno leseno okno Jelovision.
  • Na sejmu DOM 2009 smo prejeli priznanje »Evropska zvezda« za leseno okno Jelostar. Priznanje podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije za najboljši izdelek stavbnega pohištva v kategoriji zunanjega in v kategoriji notranjega stavbnega pohištva.
  • Jelovica je v 2011 kot prvi proizvajalec montažnih hiš pridobila EC - certifikat o skladnosti in lahko svoje lesene montažne hiše označuje z znakom CE. S CE znakom Jelovica označuje tudi okna, polkna in vhodna vrata.
  • Jelovica je za kakovostno montažo stavbnega pohištva prejela Znak kakovosti v graditeljstvu 2011, ki ga podeljuje Gradbeni inštitut ZRMK.
  • Energijsko varčnost svojih hiš Jelovica dokazuje s švicarskim certifikatom Minergie, ki smo ga pridobili leta 2012, ki ga je podjetje pridobilo z zahtevno večstanovanjsko hišo v več etažah.
Vizija skupine Jelovica
Postati želimo vodilni ponudnik sodobnih hiš in njihovih sestavnih elementov, ki so energijsko varčni, okolju prijazni, nezahtevni za vzdrževanje in narejeni iz ekološko sprejemljivih materialov. Prizadevamo si za soustvarjanje koncepta življenja, ki temelji na energijski varčnosti, udobju, trajnosti, dobrem počutju in kakovosti bivanja. S svojim delovanjem želimo pozitivno vplivati na okolje, v katerem delujemo, in prispevati k trajnostnemu razvoju družbe.

Zgodbo o uspehu Skupine Jelovica želimo nadaljevati kot ustvarjalec smernic razvoja na področju energijsko varčnih hiš, oken in vrat.

Temelji delovanja
INOVATIVNOST
Energijsko varčne montažne hiše, okna in vrata odlikuje skladje sodobnih dizajnov in revolucionarnih tehnoloških rešitev. Vsak izdelek je rezultat dolgoletnega razvoja, oblikovanja in spoštovanja tradicije.
SODOBNOST
V Jelovici ustvarjamo sodoben, svež in z naravo povezan življenjski slog. Naše hiše in stavbno pohištvoodlikuje dizajn v razponu od najsodobnejših do klasičnih oz. rustikalnih oblik.
ENERGIJSKA VARČNOST
Inovativne tehnološke rešitve na področju energijske varčnosti so v Jelovici realnost, ki ponujajo odgovor zahtevam v prihodnosti.
NARAVNO
Uporabljamo naravne, človeku in okolju prijazne materiale in premazne sisteme. Zavedamo se pomena bivalnega okolja za zdravje in dobro počutje vsakega posameznika. Hiše, okna in vrata Jelovica so izdelana iz lesa, ki je naraven material s številnimi pozitivnimi lastnostmi.

Naši temelji slonijo na bogati tradiciji, medtem ko je naš pogled usmerjen v prihodnost. Prizadevamo si za trajnostni razvoj podjetja in soustvarjanje koncepta življenja, ki temelji na udobju, energijski varčnosti in spoštovanju okolja.

Cilji skupine Jelovica
Naš cilj je kupcem zagotoviti visoko kakovostne in sodobne, energijsko varčne in okolju in naravi prijazne proizvode. Tesno sodelovanje s priznanimi domačimi (ZRMK, ZAG) in tujimi institucijami (IFT, PTE v Rosenheimu, Inštituta v Gradcu, OTTO GRAF inštituta v Stuttgartu) so dokaz več, da bodo naši izdelki ustrezali željam in pričakovanjem najzahtevneših kupcev. Kakovost izdelkov, ki jo dokazujemo z nagradami in certifikati, smo potrdili tudi s tem, ko smo že leta 1996, kot prvi proizvajalec stavbnega pohištva v Sloveniji, pridobili mednarodni certifikat sistema kakovosti ISO 9001, ki zagotavlja kompleten sistem vodenja kakovosti od razvoja, nabave, preko proizvodnje do prodaje izdelkov.
Naš cilj je tudi doseči predanost in zadovoljstvo zaposlenih ter razviti njihovo odgovornost za doseganje poslovnih rezultatov in spoštovanje naših vrednot.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?