Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Montaža vrat

Sodobna montaža vrat po standardih Jelovica


Demontaža in montaža novih vrat poteka po naslednjem vrstnem redu:
  • stara vrata odstranimo,
  • zmontiramo nova vrata,
  • stara vrata po dogovoru odpeljemo (v primeru menjave vrat).

Montaža je pomemben dejavnik pri zagotavljanju deklariranih lastnosti vrat


Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energijsko varčnih oken, vrat in montažnih hiš. V 100-letni tradiciji je Jelovica proizvedla že preko tri milijone oken, ki opremljajo domove v 35-ih državah po vsem svetu. Jelovica je imetnik znaka kakovosti v graditeljstvu, ki ga podeljuje neodvisni inštitut ZRMK. Zunanje stavbno pohištvo (okna in vrata) ima ustrezna dokazila o kakovosti in je označeno s CE oznako.
Za zagotavljanje deklariranih lastnosti vrat je pomembno, da so vrata pravilno vgrajena. Ne glede na to ali gre za novogradnjo ali obnovo starih vhodnih vrat, je zelo pomembno, da je stik med vrati in steno dobro zatesnjen, saj lahko le tako zagotovimo toplotno in zvočno izolativnost.

Servis vrat in oken

Servisne posege oken in vhodnih vrat opravlja naša servisna služba. Servis oken in vrat lahko naročite na telefonski številki: 04.51.83.526 ali 031.595.253. Servisne storitve oken in vrat lahko naročite tudi na servis@jelovica.si.


Kako poteka montaža vhodnih vrat?


V Jelovici izvajamo klasično montažo stavbnega pohištva po sistemu Jelovica ali montažo po RAL smernicah (SI - ZAG montaža, Zavod za Gradbeništvo Slovenije). 

Klasična montaža vrat

Klasična montaža pomeni montažo, ko režo med podbojem in zidom zalijemo s poliuretansko peno ali drugim izolativnim materialom ter podboj pričvrstimo s sidri ali vijaki.

RAL montaža vrat

Pri sistemu RAL režo zatesnimo v treh ravneh, z notranjo paropropustno oviro (zaporo), sredinsko toplotno in zvočno izolacijo ter zunanjo paropropustno ravnino. Sistem RAL zagotavlja dolgoročne prihranke pri ogrevanju.

Celostna storitev v vseh letnih časih

Sodobni materiali, ki jih uporabljamo v Jelovici omogočajo montažo vrat tudi v vremensko manj ugodnih pogojih. Vrata montiramo v vseh letnih časih ob zagotavljanju enake kakovosti izvedbe.
V Jelovici strankam zagotavljamo celostno storitev prenove oz. montaže vhodnih vrat po izbranem sistemu, ki obsega vse aktivnosti, od svetovanja, izmere, demontaže odsluženih vrat, menjavo starih vrat z novimi, oziroma montažo novih vhodnih vrat pri novogradnji. Naše stranke so pri menjavi staro za novo lahko popolnoma brez skrbi, saj poskrbimo tudi za ekološko spravilo odsluženih vhodnih vrat.
Za zagotavljanje toplotne in zvočne izolativnosti vhodnih vrat mora biti spoj med zidom in vrati pravilno zatesnjen, brez vidnih odprtin ali poškodb vratnega podboja. Vratno krilo mora biti vstavljeno tako, da ne krilo ne podboj nista mehansko poškodovana, da ne prihaja do zatikanj, da krilo ni povešeno in se brez težav zapira in odpira. Kljuke morajo biti fiksno in trdno nameščene.


Znak kakovosti v graditeljstvu - Jelovica
Jelovica za RAL montažo stavbnega pohištva (oken in vhodnih vrat) prejela 
ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVUMontaža je pomemben dejavnik pri zagotavljanju deklariranih lastnosti zunanjega stavbnega pohištva (oken in vhodnih vrat).


Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energijsko varčnega stavbnega pohištva (okna in vrata) in hiš. V 100-letni tradiciji smo proizvedli že preko tri milijone oken in vhodnih vrat, ki opremljajo domove v 35 državah po vsem svetu. Jelovica je imetnik znaka kakovosti v graditeljstvu, ki ga podeljuje neodvisni inštitut ZRMK. Zunanje stavbno pohištvo ima ustrezna dokazila o kakovosti in je označeno s CE oznako.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?