Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Družbena odgovornost

Družbena odgovornost


V skupini Jelovica smo zavezani k trajnostnemu razvoju družbe in odgovornemu ravnanju v skupnosti, v kateri delujemo. To zahteva iskanje ravnovesja med kratkoročnimi in dolgoročnimi interesi ter vključevanje gospodarskih, okoljskih in socialnih vidikov v poslovno odločanje.

Družbeno odgovorno ravnanje zaznamujejo predvsem tiste naše aktivnosti in projekti, skozi katere soodgovorno pripomoremo k življenju v zdravem in čistem okolju sedanje in prihodnjih generacij, k razvijanju odgovornosti do narave, kulturne dediščine in ljudi.

Odgovornost do okolja in ljudi
Jelovica je ena prvih zelenih družb v regiji. Odgovornost do narave in človeka je pri nas prisotna v vseh segmentih poslovanja. V skrbi za okolje gremo še korak dlje, saj je naša proizvodnja ekološka in čista, za njeno delovanje uporabljamo naravne vire – vodo, sonce in les. Naše tovarne so plus energijske, saj proizvedemo več toplotne in električne energije, kot jo porabimo za proizvodnjo in poslovanje. Svojo odgovornost do okolja prenašamo v vsakdanjo realnost z okolju prijaznimi dejanji recikliranja, ločevanja, zmanjševanja uporabe ali s ponovno rabo.
Za naše zeleno in trajnostno delovanje smo leta 2012 prejeli pomembno okoljsko priznanje »okolju prijazno podjetje«.

Pokroviteljstva in donacije
V Skupini Jelovica želimo prispevati k razvoju športa in zdravega načina življenja. Naše vodilo je aktivno sodelovati pri razvoju ekološke zavesti, skrbi za okolje in zdravje. Jelovica udejanja svojo strategijo s podporo vrhunskih slovenskih športnikov in zdravega življenja. Naša vizija se aktualizira v doseganju višje energijske varčnosti, ohranjanju naravne dediščine in ne nazadnje višji kakovosti življenja.

Ustvarjamo življenjski slog sobivanja z naravo. Vrsto let podpiramo športnike, ki se ukvarjajo z naravi prijaznimi športi, med katerimi je najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin. Tako omogočamo doseganje vrhunskih rezultatov športniki pa so naš glasnik naravnega življenjskega stila. Sodelujemo tudi na drugih projektih, kot so različne okolju prijazne akcije in skrb za zdravo okolje naših otrok vrtcih in šolah.


 

 

 


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?